10 perces bögrés mézeskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A bögre 2,5 dl-es.
- 2 bögre liszt
- 1/2 bögre porcukor
- 7 dkg vaj vagy margarin
- 1/4 bögre méz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítése:
A margarint és a mézet egy picit megolvasztjuk, így könnyebb lesz vele dolgozni, majd az összes hozzávalót egy tálba tesszük és összegyúrjuk.
Amit összekeveredtek a hozzávalók, már nyújthatjuk is. Körülbelül 3 mm vastagsígóra nyújtjuk és különböző formákat szúrunk ki belőle.
170 fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük. A cukorkákat még sütés előtt nyomkodjuk bele a tésztába.
Fontos:
Az igazi m&m cukorka nem olvad meg sütés közben, bátran rátehetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »